ОСМИ МЕСЕЦ

Ето наближава края! Ето го и осмия месец. Малко остана!

Вече сме 8-ми и мина даже и консултацията в нашата болница. 94кг съм. Чувствам се добре общо взето. Неразположенията ми са малко и са търпими. Бебчо си тежи, но поне само той. Аз не съм се удвоила, а съм си същата само, че с нов живот вътре в мен. Не мога да кажа, че ритаме, но мърда яко. Будя се нощем с подутина от дясната страна на корема, сутринта се будя с такава, но от ляво. Като го видя и почвам да се смея.

Сега сме в 32-ра седмица. Бебчо, според книгата, която чета (Аз съм бременна – Мари – Клод Дьолае), е дълъг от главата до опашната кост около 27см, и от главата до петите около 40.5см. Тежи около 1,900, а диаметъра на главичката е около 8,7 см.

Делят ме само 7 седмици от термина. В края на тази седмица ще излезна по майчинство. Тези 45 дни преди термина. На последния преглед при Гешовска, на 4–ти, изчисли термин по последна менструация 28-ми Октомври и 13-ти Септември като дата за излизане отпуск по майчинство.

Вървят ми малко киселини, особено като се завъртам през нощта в различни посоки. Аз, че по корем не мога да спя, не мога, ама вече май не мога и по гръб. Бебчо натиска всичките ми органи и тежи та става само на ляво или на дясно.

Преполовихме и осмия месец и съм 95кг. Човечето в мен не спира да се върти и да ритка и бута с крачета и ръчички. Мислех си, че като става все по – голямо, движенията му ще се ограничават и ще бъдат по на рядко, а той си ритка повече от всякога. А на мен ми е много кеф и му се радвам искрено. Обичкам си го много.

Понеже д-р Гешовска е отпуска, към 23-24 ще ходя до болницата да ми напише болничния и ще съм вече официално излезнала по майчинство. Честно да си кажа все още ми е странно и понякога не мога да повярвам, че ми се случва това чудо.

Развали се времето и решихме с мама при първа възможност да почнем да перем дрешки, чаршафчета и одеяла за бебчо за да изсъхнат.

Каним се от две седмици да отидем да купим количката от Ябланица. Миналата седмица тъкмо щяхме да тръгваме и се оказа, че е затворено. А пък за тази седмица не е сигурно, че пак май в събота и неделя не работели. Ох, вече незнам. Той Росен няма свободни дни през седмицата кога да отидем пък на мен ми се иска да си я купим сега, да не чакаме. Останаха малко неща в списъка. Повечето са от аптеката като – физиологичен разтвор, спирт, памук, термометър, прах за пране и омекотител и неща от сорта. А големите неща са – количката, креватчето, помпа за гърди и евентуално столче за кола, което може да купим и след това. Иначе като пари тези неща идват за около:

Креватче – 366лв.

Количка – 220лв.

Аптека – 60лв.

Помпа – 80лв.

__________________

726лв.

Решихме, че креватчето ще го поръчаме началото на октомври. След една седмица горе – долу. Креватчето, което избрахме е на фирма Дибо – българска. Не е от дърво а от ПДЧ, но пък е удобно. Като порасне детето става и на голямо креватче със скринче. Купихме един пакет памперси на Pampers, 2-ката и два пакета мокри кърпички пак на Pampers. Едните са Sensitive, а другите са Clean and Play. И двата пакета миришат невероятно. Памперсите са 98 броя за 27лева, а кърпичките едните са 63 – за 3,60лв и 72 – за 3,00лв. Първо мислехме да купим памперси на Libero, че идваха по изгодно, но реших да пробваме Pampers, за да не се изрине пък по натам може и по – евтини.

Та, бяхме се разбрали с Гешовска да отида да си взема болничния към 23-24 и аз отидох във вторник, ама не звънях по телефона да я питам дали е на работа. Отидох и я нямаше, а беше Тодорова. Влезнах с Вероника и като я прегледа нея я попитах дали ще може и аз да легна да види бебо как е. Не бях за консултация де, ама тя ме прегледа без да пише никъде, просто за мен си. Каза, че всичко е наред. Помолих я ако може да ми каже приблизителни килограми. Мери, смета там по компютъра и ми каза 2,735кг. На седмото небе бях, че бебо си расте супер и всичко е наред с нас. Питахме я с Верка какво трябва да си носим като отидем да раждаме та жената ни обясни. Тоалетни лични принадлежности, чашка, виличка и лъжичка, чехли, т. хартия, за бебо памперси. Питахме я и трябва ли да вземем нещо от сорта на Гино – певарила за да се изчистим от евентуални инфекции или гъбички отдолу преди да се родят бебчетата. Каза, че точно гино – певарил само, че 3 глобулки за три вечери, а не като моите дето взимах 14 дни. Тези били по – силни. 10 дни преди термина си ги слагаме, дори да имаме и слабо бяло течение е хубаво да се изчистим за да не предадем на бебетата някоя инфекция.

Малко остана от 8-мия месец. Остават около 5 дни и влизаме в деветия месец последен. Премерих се като ходих до болницата, за да видя да не би моя кантар да не е верен. Но се оказа, че е верен. 95кг. точно. Качила съм общо до сега 8 кг. за всеки месец по един килограм. На другия ден в срядата – 24-ти отидох за болничния. Не чакахме много, че ходих с мама и влезнахме. Написа го Гешовска и ходихме за печат и някакви си номера там, за вписване в книга някаква. Не разбирам ама обиколихме болницата и го взех. Сега трябва да го предам на счетоводителя на фирмата заедно с копие от удостоверението за открита сметка в банката, по която после ще се преведе този болничен, детските и всички пари, които ми се полагат за дете. Преснимах си го болничния преди да го дам на счетоводителя, че кой знае, може да ми поискат някъде копие. Аз за всеки случай си преснимвам всичко. Имам си 2-3 копия от личната ми карта, от тази сметка пак така, трябва да преснимам и на Росен картата, имам и от дипломата. Незнам дали ще ми трябва ама за всеки случай.

И през този месец пих фолиева киселина по едно всяка вечер, а една зъболекарка ме посъветва да хрускам по три хапченца Флуорин за зъбите, а да не ги смучам или гълтам с вода. Та през този месец съм ги хрускала всяка вечер след като си измия зъбите, за да се полепят по тях. Било по – ефикасно.

Днес 26-ти поръчах и креватчето. Нямаше го като наличност в склада иначе щяха да ми го докарат още днес. След 1-ви ще ги имат и вече едно е запазено за мен. Дадох капаро 100 лева и после остават още 266. Мислехме да ходим и за количка в Ябланица, но те не работят събота и неделя, а Росен е свободен само тогава. Та решихме живот и здраве като родя и приберем с бебчо у дома да отидем с Росен двамата да си я купим. От аптеката изпълних остатъка от списъка – бебешко олио Johnsons – 5лв, бебешка пудра на Nivea – 4,50, педиатричен термометър със гъвкав край – 12лв, физиологичен разтвор или солен разтвор, два спирта единия 70%, другия 95%, памук. Приготвям си лека полека и сака за болницата.

А с мама изпрахме всичко необходимо за в началото. Всички малки дрешки, пелени, одеяла, чаршафчета. Приготвихме даже и тоалета за изписването. Но не се знае докато дойде време може да извадим пак нещо друго. Понеже беше лошо времето съхнаха доста време. Купих си и нови щипки, ама ще трябва и още една сушилка да взема, че тая няма да стигне и за нашите и за на бебо дрешките.