СЕДМИ МЕСЕЦ

Влязохме и в седмия месец! Вече сме 11-ти и предстои консултацията в нашата болница, задължителната за всеки месец. 93 кг. съм все още. Чувствам се добре общо взето.

Сега имам малко неразположения. Едното е, че краката и ръцете ми се подуват. От жегите, от многото течности които пия заради жегите и заради тежестта може би. А другото е, че понякога през нощта се будя и нямам въздух. Оказа се, че може би бебчо вече се е качил доста нависоко и ме притиска та затова се получава така. Лекът е да спя почти седнала или на много възглавници.

Пия фолиевата киселина все още, но спрях магнерича и цетебе-то. Ако случайно видя, че пак имам контракциите на Бракстън – Хикс, ще започна да ги пия пак.

Една нощ пък ми се допря нещо мокро до ръката и се чудих какво е. Ами оказа се, че ми е тръгнала малко кърма от лявата гърда, което се надявам е добре. Това може ми е признак, че ще имам кърма.

Бебешорчето ни е доста активно, но като легна ритка и мърда повече, което е ясно. Нали все пак тогава почивам и то се кефи.

За сега нямам гъбички. Явно лечението след морето с гино – певарила е ефикасно. Но може би пак ще се появят. Ще се лекувам пак. Сега нямам никакви проблеми, да чукна на дърво, нито сърбежи, нито толкова силно бяло течение. Имам някакво, но е слабо.

Корема ми расте доста бързичко. Понацепила съм се по корема, но общо взето са само около пъпа. Мажа си се с крема Дева всяка сутрин и вечер. Не го усещам чак толкова голям, но като облека някоя дреха, която нося още от началото и се вижда как изпъква. Така като си гледам по фигурата, не съм някоя слабичка и фина, корема ми е доста готин. Не е много голям не е и малък. Екстра си ми е за началото на седмия месец.

Сега сме в 28-ма седмица. Бебчо, според книгата, която чета (Аз съм бременна – Мари – Клод Дьолае), е дълъг от главата до опашната кост около 23см, и от главата до петите около 35см. Тежи около 1,15, а диаметъра на главичката е около 7,8см.

На 27-ми август имам запазен час в Медицински Център Фемина при доктор Милена Цолова за още един последен преглед. Когато ходихме края на юни, тя ни посъветва че е хубаво да отидем още веднъж. Нямаме проблеми и всичко въври нормално, но по принцип е хубаво да се отиде между 28-та – 32-та седмица за последно. Говорихме с Росен и решихме, че няма да ни коства нищо да отидем един последен път. Та имаме запазен час на 27-ми август от 9 часа сутринта. За да не хванем големите жеги.

Хапвам си каквото ми се яде. Последно време ми се дояждат доста неща и които не мога да си приготвя или купя ми ги приготвя мама. Сутрин си закусвам задължително и си пия по едно 3в1 и след това ако е много топло навън не съм гладна и или пия много вода и хапвам нещо сладко или плод, или пък пия по един два Данона за пиене. Хем ми засищат, хем ми утоляват жаждата.

Добавихме в списъка с нещата за бебчо още няколко неща. Едните ще са ни подарък от Влади и Митко. Купили са ни комплект шишета на AVENT, точно каквито исках. Е тя Влади ме пита и аз и казах де. Но все пак това е супер голям жест и им благодарим най – искрено. Този комплект включва 4 шишета, една залъгалка, 2-3 биберони за шишетата, четка за миене на шишетата и май е това. Не съм го виждала та не мога да бъда 100% сигурна. А ние с маминка взехме още дрешки и чаршафчета, бархетни и тензухени пелени, една биберона Chicco, аспиратор за нослето, крем против подсичане, много сладурски джинси в бежово, които си пасват с три блузки, които сме взимали преди.

Към края на месеца, когато ходим за прегледа, ще се отбием и в Метро и сме написали голям списък с Росен да понапазаруваме. Той иска да вземем поне един пакет памперси 2-ка от 3-6кг., мокри кърпички, прах за пране и омекотител, олио и шампоанче за бебчо.

Днес 12-ти, бяхме с мама на преглед при Гешовска. Бебчо се е обърнал с главата надолу и е готов за 9-тия месец. Всичко е нормално иначе. Беше си свил едната ръчичка в юмруче и я беше приближил до устата си. Докато лежа там не мога да видя всичко, което показва докторката, но се радвам че мама видя. Аз ще си го видя на триизмерния в София. Показаха и сърчицето как тупка и пикочния му мехур. Мама каза че изглежда като черна малка торбичка, което значи, че му се пишка. Другото, което ни изненада беше, че все още не вижда патка. Взех да се замислям да не са ни объркали нещо в София, но все пак два пъти ходим и двата пъти все момче. Аз за всеки случай, ще си попитам и третия път. Пита ме за килограми колко съм качила до сега и колко съм. Премерих се и на техния кантар – 92-93кг някъде. Значи до сега съм качила 6кг. което е супер каза Гешовска. Следващия път сме на преглед до 8-ми, че след това тя излиза отпуска.

На 27-ми сутринта тръгнахме за София за прегледа. Росен беше на работа в Суходол и нямаше как да дойде с мен, та мама дойде, а той замина да работи. Разхождахме се докато стане 9 часа. Отидохме и малко почакахме и там, че имаше едни хора преди нас пък те се позабавиха и така. Към 9.10 влезнахме. Легнах и се почна. Всичко е наред, бебчо си е супер даже. В началото изоставахме ама сега сме си нормални. Това, което е изостанало си го е наваксало. 1,628 грама сме, с големи бузи. Сърчицето му е добре. Бие силно. Движи и крачетата и ръчичките. Бута ме яко и се смяхме. Слага си ръцете пред лицето, смуче си палеца и ги свива в юмручета, допира си ги до бузките и до устенцата. Имаме две снимки. Мама казва, че ми е одрало кожата. На едната нослето му се вижда като чипо. Общо взето е голям сладур и най – важното здрави сме и всичко е наред. Не може да ми каже като см колко е, защото се е сгънало. И тя за трети път каза, че е мъж. Потвърди и казаното от Гешовска, обърнало се е с главата надолу, вече готов да излиза. Само чака да му дойде времето. Питах я какво раждане ще ми препоръча, и тя каза нормално. Аз вече се понавих и аз за нормално, само ме е страх да не е голямо момчето ми или да не се е увил около връвта, но това може да се види преди раждането. На тръгване благодарихме с мама и и дадох едно пликче със сок, бонбони и солетки за благодарност и от уважение. Жената се притесни и взе да ми връща плика, беше цялата червена и ме буташе ли буташе. Ама накрая се съгласи с триста зора и заръча да донесем живот и здраве снимка за сравнение от последния преглед при нея и като се роди бебчо. С мама бяхме страшно развълнувани като тръгнахме, че ходихме пеша от Сточна гара до Подуене, за да си хванем рейса за Етрополе, че иначе трябваше да чакаме Росен чак до 5 часа. Бях решила да си взема нещо за бебето след последния преглед. И така и направих. Купи анцуче за около 9 месечно бебче за 25 лева, плюшено с картинки. Много сладурско. И една блузка за 6.50лв. После си хванахме рейса и се прибрахме изтощени от обикаляне.