ШЕСТИ МЕСЕЦ

Вече сме 5-ти юли и с бебчо сме в шестия месец. 91кг. съм. Чувствам се добре, само главоболието ми идва понякога малко в повече, но пия хапче или аулин и се оправям. Пия Магнерич три пъти по едно на ден за контракциите на матката. Почнах ги на предишната ми консултация и сега на тази на 9-ти ще попитам до кога трябва да ги пия. Но предполагам че до края. Фолиевата киселина си пия по едно на ден. По принцип казват че се пие 3-4 месеца преди забременяването и до 3-тия или 4-тия най – много месец от бременността, но понеже не вреди а само помага, не съм питала докторката, но аз реших да я пия до края. А пък и ако след това имам нужда за кърма ще я пия пак. Флуорин за зъбите калций смучам и всяка сутрин пия по едно цетебе – витамин ц. По едно време бях забелязала, че като пия цетебе и по не ме боли главата. Но както си го помислих и тя ме заболя. От два дни ме боли и не ми минава от парацетамол, а понеже нямах аулин изпих един аналгин и ми мина. А и тези дни си е доста жега, въздуха не мърда. А аз имам нужда да излизам ама как да изляза в тая жега навън!?

Бебчо е доста активен. Ритка ме вече с по – голяма сила и понеже матката ми се е качила по нагоре от пъпа, вече е около 5см. над него, ритка и по – нагоре. Както си седя и се показва една издутинка на коремчето ми, което е вече по – голямо. Растем добре. Ям си всичко, даже се забелязах, че имам по – голям апетит в последно време и ям, ям и все ми е празен стомаха. Но пък ям 3 пъти на ден, не повече. Станала съм 91кг вече. Но не съм качила килограми на дупето, краката или някъде другаде. Както съм си почнала от началото така и до сега. Расте ми корема и циците ми пораснаха в началото и сега нося сутиен с размери 42/95. Едвам си намирам...

На 8-ми юли с Росен направихме 4-ри години от както сме заедно. По принцип около тази дата всяла година се пада да сме на морето и си празнуваме там празника. Тази година уж нямаше да ходим, но на мен ми се ходи та ми се реве. Та решихме на 10-ти срещу 11-ти да отидем за 3-4 дни. Празнувахме си празника в механа Гергана за обяд понеже беше адска жега и не ми се и готвеше.

На 9-ти ходих на консултация при Гешовска. Понеже нямаше кой да дойде с мен ме придружи Вени. Всичко е наред с бебчо. Растем добре. В шестия месец са нужни пак изследвания на кръвта и урината ми, затова като се върнем от морето ще ходя да давам. По принцип трябва и в деветия още веднъж. Но като дойде ще кажа.

Отидохме и даже се и върнахме от морето. Изкарахме си страхотно. Къпах се, обаче не се пекох, че е опасно за бебчо да го излагам на пряка слънчева светлина. Заради големия ми корем не мога да спя у дома по корем, а на морето ми се отвори парашута. С Росен ровехме дупки в пясъка и си лягах по корем и се заливахме от смях. И като си дойдохме пак имах гъбички та се наложи пак да си взимам от гино – певарила. Дано да се оправя пак от него, че си е неприятно. На 14-ти се прибрахме от морето и на следващия ден го почнах. А на 16-ти в сряда ходих сутринта с баба да си взема талоните и да си пусна изследванията. Тя като идва с мен понеже е работила там и се оправяме бързо. Иначе ако отида сама ще има да си чакам... Пуснахме ги и след 2-3 дни се обадих на докторката да видя как са. Всичко ми е точно, само хемоглобина мие малко нисък мисля че 102 или 109 мале не помня. Ама каза че още няма нужда да пия нещо за него. Засега съм добре.

Бебчо също е добре. Ритка ме по цял ден. И по – ниско и по – високо на корема, все на различни места. Експериментирахме с Росен. Слагам си аз ръката и той не ритка, а Росен като си я сложи и той веднага го бута и ритка. И той се кефи естествено. Спрях да пия Цетебе-то всяка сутрин че ми свърши опаковката и сега си пия само фолиевата киселина всяка вечер и магнерич-а 3 пъти на ден. Коремчето ми се е закръглило доста и като че ли расте с дни.

Днес е 26-ти юли и се мерих 93 кг. съм. От началото на бременността съм качила общо 6кг. което е доста задоволително. Не е много изобщо и дано да не ставам на слонче или на кит както ми вика Росен, та ме бъзика.